Ons octrooi

Octrooinummer 1038164

Octrooi verleend aan LED International BV voor het koelen van een led en een elektrisch geleidende band voor gebruik daarbij.

 

Led koeling.

De uitvinding heeft betrekking op een inrichting voor het koelen van een led, omvattende een metalen draaglichaam, een op het draaglichaam aangebrachte warmtegeleidende laag en een op de warmtegeleidende laag bevestigde led, waarmee de warmtegeleidbaarheid en de warmtegeleidende laag groter is dan 250 W/mK.

.

 

Patent

.

Het probleem bij SMD leds is de juiste led koeling te vinden. Om deze zo goed mogelijk te laten verlopen wordt gebruik gemaakt van thermisch geleidende materialen en een goede interface.
Veelal wordt een aluminium behuizing gebruikt waarop de leds worden aangebracht. Om zoveel mogelijk licht te krijgen wordt de stroom vaak opgevoerd tot de uiterst toelaatbare grens van nog voldoende hitteafvoer.
Het probleem is echter een verkorting van de levensduur omdat de ledjes voortdurend tot een maximum worden belast. Onze uitvinding maakt het nu mogelijk met minder leds meer licht te krijgen en een langere levensduur wat een grote vooruitgang en kostenbesparing betekent.